Gebruikersverhalen

Brigitta Beers,

verantwoordelijk voor de coördinatie en administratie Petrus Canisius in De Weere

Voor een dorpsschool blijven er relatief veel kinderen over, gemiddeld 25 kinderen. De administratie rond de overblijf liep echter niet goed; wij kennen de kinderen allemaal bij naam en het is vertrouwd. Maar het vergde veel tijd, er waren veel wijzigingen, kinderen namen contant geld mee.

Afijn, dit kon beter.

Op aanraden van een leerkracht hebben we de site van Overblijven met Edith bekeken. Deze leerkracht is ouder op een andere school en daar gebruikt ze het programma voor haar kind en is enthousiast hierover.

We hebben ons verdiept in Overblijven met Edith; site bekeken en ook het praktijkfilmpje. We hebben het besproken met onze (destijds) interim directeur. Hij stond achter onze keuze. Op de NOT- beurs 2015 in de jaarbeurshallen in Utrecht is onze directeur gaan informeren bij Edith. Hij kwam zo enthoussiast terug dat wij meteen de volgende maand over zijn gegaan.

De registratie en administratie loopt nu goed. Er is geen twijfel meer of een kind nu wel of niet over moet blijven. Voor de ouders is makkelijk in gebruik; aan- en afmelden kunnen ze via hun smartphone doen. Van een jaar vooruit tot aan de dag zelf kunnen ze nog wijzigingen doorvoeren. Alle ouderfacturen gaan volgens automatische incasso; kinderen hoeven niet meer met geld over straat, geen twijfel meer wie nu wel of niet hebben betaald.

Overblijfkrachten weten nu beter wie er komen. En ondanks dat wij alle kinderen kennen is het erg prettig dat bijvoorbeeld de allergieën en bijzonderheden altijd op de overblijflijst staan. Programma is overzichtelijk voor iedereen. Als coördinator kan ik alles goed volgen in het programma. Of ik nu op school, thuis of ergens anders ben.

Wij zijn zelfs ook TSO Voorbeeldschool geworden in november 2015.

Vrienden van Edith

Beschermingsbewind NHN staat voor vertrouwen en een persoonlijke aanpak. Persoonlijk door tijdens het opbouwen van onze werkrelatie intensief contact te hebben.