Gebruikersverhalen

Henny de Groot,

Verantwoordelijk voor de coördinatie en administratie De Brink in Leusden, 207 leerlingen

Het afronden en opstarten van de overblijf rond de zomervakantie is een fluitje van een cent sinds we Overblijven met Edith gebruiken.

De laatste donderdag voor de zomervakantie accordeer ik de overblijflijst meteen na het overblijven en stuur een appje naar Edith, zodat zij de facturen en bankbestanden voor de betaling klaar kan gaan zetten. Op vrijdag informeer ik op school welke kinderen doubleren en welke kinderen, buiten groep 8, naar een andere school gaan. Ik neem de schoolkalender mee en kruip thuis achter de computer.

Eerst wijzig ik de leerkrachten in de groepen. De kinderen van groep 8 en degene die naar een andere school gaan plaats ik in de groep 'schoolverlaters', daarna verplaats ik alle kinderen een groep hoger. Bij de kleuters is het iets lastiger, we hebben 2 combinatie groepen 1/2, die het volgend schooljaar weer door elkaar worden gehusseld. Met de klassenlijsten van groep 1 t/m 3 vink ik de kinderen af en plaats ze in de juiste groep.

Als iedereen in de juiste groep staat pak ik de schoolkalender en ga ik naar de overblijfdagen. Daar geef ik de vakanties en vrije dagen aan en als laatste doe ik de vrijdagen omdat dan alleen de bovenbouw over kan blijven. Heel makkelijk, één keer aanklikken en vervolgens kopiëren.

Nog even de betalingen en automatische incasso importeren bij de bank met het aangemaakte bankbestand van Edith ... en de vakantie kan beginnen.

Voordat je het weet is de vakantie alweer voorbij. De vrijdag voordat de school weer begint mail ik de ouders dat ze niet moeten vergeten om hun kinderen aan te melden voor het overblijven.

En nu zijn we uitgerust en wel weer begonnen. Het opstarten is absoluut geen probleem, we gaan gewoon weer verder. Alles in Edith staat klaar, dus we kunnen zo aan de slag. De eerste week ben ik ’s ochtends vroeg op school om eventueel nieuwe ouders wegwijs te maken. Als de betalingen rond zijn verwijder ik de ouders wiens jongste van school is gegaan. Voor de rest loopt het allemaal weer zoals voor de vakantie.

Met veel plezier en een goede dosis aan humor stappen we het nieuwe schooljaar in.

Vrienden van Edith

Beschermingsbewind NHN staat voor vertrouwen en een persoonlijke aanpak. Persoonlijk door tijdens het opbouwen van onze werkrelatie intensief contact te hebben.