Gebruikersverhalen

Monique de Vries,

Administratief medewerker basischool Trimaran in Edam, 347 leerlingen

Wij werkten met papieren strippenkaarten, twee wekelijkse kaartverkoop en contant geld. Onze overblijfcoördinator had aangegeven te willen stoppen. Voor de directie een probleem aangezien er geen nieuw personeel aangenomen mocht worden. Er werd gezocht naar een passende oplossing.

Wij kwamen in contact met Overblijven met Edith. Na een presentatie realiseerden wij ons dat dit ons heel veel tijd op zou leveren. Het gehele digitale gebeuren zag er werkelijk geweldig uit en heel gebruiksvriendelijk. Een programma waarin alles wat met de overblijf te maken heeft terug te vinden is. Wij zijn in juni 2013 overgestapt. De ingeplande tijd van 8 uur per week kon drastisch worden teruggebracht. Geen geen schriftjes, blaadjes of losse aantekeningen meer!

Natuurlijk waren wij het ons er ook van bewust dat deze verandering wel wat tijd in beslag zou nemen. De ouders moesten geïnformeerd worden, en ik weet dat er toen wat opstand was van enkele ouders omdat ze het lastig vonden om een machtiging te moeten afgeven voor het automatiseren van de betalingen. Daarom hebben wij er voor gekozen om dit traject rustig in te voeren en de ouders goed te informeren. In februari zijn wij begonnen met het bekendmaken van deze verandering. Edith heeft ons geholpen met de opmaak van de brief die naar de ouders ging. Het inrichten van onze persoonlijke gegevens in de administratie van OME heeft Edith ook gedaan. Stap voor stap werd alles duidelijk. Natuurlijk had ik soms een vraag. Dan kon ik Edith mailen of bellen en werd ik zeer vriendelijk geholpen.

Wij werken nu 4 jaar samen en ik ben zeer tevreden over OME, zo ook de school en de ouders/verzorgers van onze kinderen. Ik heb vorig jaar een collega van me die op een andere school ging werken en op zoek was naar een gebruiksvriendelijk overblijfsysteem geadviseerd om OME te gaan gebruiken. Ik heb haar even aan de hand genomen en het een en ander laten zien. Ze was meteen enthousiast en werkt nu ook met Edith. Ik hoop dat ik nog heel lang gebruik kan maken van het gemak van deze heerlijke gebruiksvriendelijke site. En dat onze samenwerking zo mag blijven Edith!

Vrienden van Edith

Beschermingsbewind NHN staat voor vertrouwen en een persoonlijke aanpak. Persoonlijk door tijdens het opbouwen van onze werkrelatie intensief contact te hebben.